برگزاری كارگاه شبيه سازي و مدلسازي سيستم هاي بيولوژيكي توسط انجمن علمي دانشجويي گروه علوم دامي

اولین جلسه كارگاه شبيه سازي و مدلسازي سيستم هاي بيولوژ‍يكي با تلاش انجمن علمي دانشجويي گروه علوم دامي دانشگاه فردوسي مشهد، روز سه شنبه، 1 دی با شركت اعضاي هيأت علمي و دانشجويان دانشگاه فردوسي و علوم پزشكي مشهد برگزار شد.

DSC 1632

مهدي احساني، مسئول اجرايي اين كارگاه گفت: کارگاه شبیه سازی و مدلسازی سیستم های بیولوژیکی با هدف افزايش سطح علمي و انجام تحقيقات، همگام با پژوهش هاي برتر دنيا توسط پ‍ژوهشگران و علاقه مندان به پژوهش هاي نوين در دانشگاه هاي مشهد برنامه ريزي شد كه براي بهره گيري هرچه بيشتر مخاطبان از مهندس مسعود گوهري منش كه از متخصصان و مدرسان مدلسازي می باشد، درخواست همكاري شد.

مسعود گوهري منش، دانشجوي سال آخر دكتري تخصصي رشته مكانيک دانشگاه فردوسي مشهد و مدرس اين كارگاه در بيان اهميت مدلسازي در تحقيقات اظهار کرد: مدل سازی و شبیه سازی، فرآیندی است که می توان جهان پر رمز و راز را با ادراک ذهن امروز بشر بررسی و از این طریق شناخت بیشتری را نسبت به آن کسب نمود.

وی مدل سازی را پلی میان داده های تجربی دانشمندان علوم تجربی و نظریه ها و ضوابط ریاضیدان ها دانست و یادآور شد: مدل سازی و شبیه سازی می تواند رهیافتی در پیش بینی آینده سیستمهای دینامیکی و یا عاملی جهت تسریع حرکت رو به جلوی آنها باشد.

مدرس درس مدلسازي و شبيه سازي تحصيلات تكميلي دانشگاه آزاد مشهد افزود: در این بین مدل سازی و شبیه سازی سیستمهای بیولوژیکی به دلیل اهمیت و پیچیدگی می تواند ابزار مفیدی در شناخت دقیق تر ساز و کار آنها باشد.

وی با بیان اینکه مدل های رشد سرطان، باکتری، ویروس های مختلف، دیابت و غیره می تواند شناخت عمیق تری را برای درمان بیماری های مختلف و رفع آلودگی های محیط زیست به دانشمندان علوم مختلف ارائه کند، خاطرنشان کرد: آنچه اهمیت دارد استفاده از دانش و منطق ریاضیات و آمار است که بتواند این ساز و کار پیچیده را به تصویر کشاند.

وی استفاده از نرم افزارهای رایانه ای برای شبیه سازی مدل های به دست آمده را مهم ارزیابی و اظهار کرد: شبیه سازی می تواند راهکاری جهت انجام دقیق شبیه سازی مدل های دینامیکی باشد.

علي اصغر خليلي، دبير انجمن علمي دانشجويي گروه علوم دامي نيز در پایان این کارگاه به برنامه های انجمن علمی اشاره کرد و گفت: انجمن علمي دانشجويي گروه علوم دامي قصد دارد به طور جدي كارگاه هاي تخصصي در حوزه هاي پ‍ژوهشي را برگزار كند تا نقشي در بهبود كيفيت و سطح پ‍ژوهش ها داشته باشد.

وی با اعلام خبر برگزاری كارگاه هاي "بيوانفورماتيک فيلوژنیک" و "شمارش ميكروارگانيسم ها با استفاده از روش RealTime PCR" در آينده نزديك، یادآور شد:علاقه مندان جهت ثبت نام و كسب اطلاعات بيشتر مي توانند به وبسايت گروه علوم دامي مراجعه كنند.

لازم به ذکر است اين كارگاه در پنج روز و در ده جلسه روزهاي فرد برگزار خواهد شد كه تا 13 دي ماه نیز ادامه خواهد داشت.

 

DSC 1630