کارگاه تخصصی آنتولوژی و شبکه‌های ژنی در دانشگاه فردوسی

برای نخستین بار در کشور و به همت انجمن علمی علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد، سلسله سمینارها و کارگاه های تخصصی RNA-Seq Analysis, Gene ontology and Gene Networking  در دانشگاه فردوسی برگزار شد.
 به گزارش خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان، محمدرضا نصیری، مدیر پژوهش بیوتکنولوژی کشاورزی و دامی پژوهشکده فناوری زیستی دانشگاه فردوسی، امروز، 13 آبان ماه، در کارگاه تخصصیRNA-Seq Analysis, Gene ontology and Gene Networking   که در دانشگاه فردوسی برگزار شد، اظهار کرد: این کارگاه توسط انجمن علمی دانشجویی گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی و با همکاری پژوهشکده فناوری زیستی به مدت چهار روز و هر روز به مدت هشت ساعت با تدریس اساتیدی از دانشگاه‌های ایران و آدلاید استرالیا برگزار شد.

DSC 1574

  وی با تاکید بر اینکه این کارگاه تخصصی برای نخستین‌بار با عناوینRNA-Seq Analysis, Gene ontology and Gene Networking در سطح کشور و دومین بار در جهان برگزار می‌شود، افزود: در گذشته چنین کارگاهی با عنوان RNA-SEQ در برخی از دانشگاه‌های کشور از جمله صنعتی اصفهان،  دانشگاه فردوسی برگزار شده است ولی در زمینه Gene ontology and Gene Networking برای اولین بار برگزار می‌شود.
 مدیر پژوهش بیوتکنولوژی کشاورزی و دامی پژوهشکده فناوری زیستی خاطرنشان کرد: در حال حاضر توالی‌یابی ژنوم براساس روش‌های جدید تحت عنوان روش‌های مبتنی بر تکنیک (ان.جی.اس) مطرح بوده که این کارگاه نیز در چارچوب این تکنیک‌ها با هدف مطالعه ژنوم RNA از قبیل مطالعات ژن و... برگزار شد.
نصیری با اشاره به اینکه شرکت‌کنندگان این کارگاه از اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقات کشور هستند، تصریح کرد: در این کارگاه علاوه بر تببین دانش ژنومیک، بحث‌های مرتبط با آنالیز رفتار توالی‌ها به صورت عملی آموزش داده می‌شود.
 
 وی با بیان اینکه میهمانان خارجی نیز از شرکت BGA کشور چین نیز در این همایش حضور داشته یافته‌اند، ادامه داد: افرادی از کشور چین در زمینه تولید توالی یابی ژنوم در این کارگاه حضور یافتند تا توانایی خود را عرضه کنند و در این زمینه یک سمینار 40 دقیقه ای نیز ارائه دادند.
 
 مدیر پژوهش بیوتکنولوژی کشاورزی و دامی پژوهشکده فناوری زیستی عنوان کرد: قطعا آشنایی با تکنیک‌های جدید بیوانفورماتیک به ویژه در زمینه مطالعات ان‌جی‌اس می‌‌تواند اهداف کلان کشوری را در زمینه تولید مقالات، مطالعات مولکولی از قبیل سرطان، دیابت، و همچنین تشخیص ژن‌ها و باکتری‌های مولکولی جدید برای محققین فراهم کند.
 
 عضو هیات علمی گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد اضافه کرد: بخش عملی این کارگاه آشنایی با نرم‌افزار های آنالیز در بخش مطالعات RNA-SEQ بوده که برای شرکت کنندگان به صورت عملی همراه با راهنمایی اساتید صورت گرفت.
 
وی با تاکید بر اینکه این مباحث مطرح شده در این کارگاه در زمینه کشاورزی، پزشکی، زیست سلولی مولکولی، دامپزشکی، کامپیوتر و مجموعه علوم مرتبط است، یادآور شد: هر چه‌ قدر که نسبت به برگزاری این نوع کارگاه‌ها بیشتر تلاش شود، قطعا در روند افزایش علم، فعالان و دانش فنی بیشتر تلاش خواهد شد.

 DSC 15774

DSC 1467