آموزش، پژوهش و کسب درآمد در دو مرکز زراعی و دامی دانشگاه فردوسی مشهد

13010 دکتر ناصر شاهنوشی در حاشیه بازدید هیأت رئیسه دانشگاه از مزرعه آموزشی و پژوهشی و مرکز تحقیقات گاو شیری دانشکده کشاورزی اعلام کرد: 70 درصد از علوفه مورد نیاز مرکز تحقیقات گاوشیری توسط مزرعه آموزشی و پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد تأمین می شود.

 

وی ادامه داد: ظرفیت مازاد آب و زمین در مزرعه آموزشی و پژوهشی به طور کامل برای تأمین نیاز علوفه مرکز تحقیقات گاوشیری و تولید محصولات قابل فروش به بازار اختصاص می یابد.

 رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان کرد در مرکز تحقیقات گاوشیری دانشکده کشاورزی تعداد یکصد و پنجاه گاو دوشا با میانگین تولید شیر 5/36 و چربی 7/3 درصد وجود دارد و این مرکز در حال حاضر با داشتن 410 رأس گاو و گوساله نژاد هلشتاین علاوه بر پاسخ گویی به نیازهای آموزشی و پژوهشی دانشکده های کشاورزی و دامپزشکی روزانه حدود 5 تن شیر خام را برای صنعت لبنیات کشور فراهم می کند.

 دکتر جواد شباهنگ ، سرپرست مزرعه آموزشی و پژوهشی دانشگاه نیز در این بازدید با اشاره به اینکه دانشگاه فردوسی مشهد 200 هکتار مزرعه با دو حلقه چاه در اختیار دارد گفت: 60 هکتار از این اراضی به امور پژوهشی دانشجویان تحصیلات تکمیلی و اساتید و 7 هکتار به مزرعه ارگانیک اختصاص دارد.

 وی با بیان اینکه سالانه 200 نفر از دانشجویان کارشناسی نیز در این مزرعه آموزش زراعت در سطح مزرعه را می‏گذرانند افزود: دانشگاه فردوسی مشهد 2 هکتار زمین زیر کشت گیاهان دارویی دارد و بیش از 100 رقم گیاهان دارویی در آن کشت می شود.

 دکتر محمد کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در پایان این بازدید که روز پنجشنبه 9 مهر ماه 94 انجام شد بر اولویت آموزش و پژوهش در مزرعه آموزشی و پژوهشی و مرکز تحقیقات گاو شیری تأکید کرد و در عین حال عنوان نمود: هرگونه ظرفیت مازاد و امکانات این دو واحد تولیدی که می تواند برای ایجاد درآمد از طریق تولید محصولات سالم استفاده شود ، باید به این مهم اختصاص یابد.

 در مزرعه 200 هکتاری آموزشی و پژوهشی و مرکز تحقیقات گاوشیری که هم اکنون 410 رأس دام در آن نگهداری می شود پژوهش های بسیاری انجام شده و نتایج آن در سطح مزارع و گاوداری های تجاری کشور مورد استفاده قرار گرفته است.

 مسؤولین دانشکده کشاورزی در این بازدید اظهار داشتند: با عنایت به درخواست دانشگاهیان برای خرید شیر تولیدی در مرکز تحقیقات گاو شیری، تدابیری اتخاذ شده تا به منظور استفاده خانواده دانشگاه فردوسی مشهد از فراورده های غذایی سالم به زودی بخشی از شیر خام تولیدی در بسته بندی های بهداشتی و پاستوریزه شده در پردیس دانشگاه به فروش برسد.

13004

13011

13013

لینک های مرتبط :

پایگاه خبری دانشگاه فردوسی مشهد