تولید لاکتوباسیل پروبیوتیکی با قابلیت اصلاح فلور میکروبی دستگاه گوارش مرغ گوشتی توسط پژوهشگران گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد

فرآیند تولید لاکتوباسیل پروبیوتیکی با قابلیت اصلاح فلور میکروبی دستگاه گوارش مرغ گوشتی توسط دکتر رضا مجیدزاده هروی،استادیار گروه آموزشی علوم دامی، دکتر حسن کرمانشاهی،استاد گروه آموزشی علوم دامی، دکتر علیرضا هروی موسوی، دانشیار گروه آموزشی علوم دامی و دکتر محمدرضا نصیری، استاد گروه آموزشی علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد ثبت اختراع شد.

11994

 دکتر رضا مجید زاده هروی، در توضیح این طرح با اشاره به مشکل دستگاه گوارش در پروش طیور گفت: درمان معمول برای این مشکل استفاده از آنتی بیوتیک ها می باشد که تنها اثرات پیشگیری دارند.

وی با بیان مشخصات طرح خود و پروبیوتیک ارائه شده در این طرح خاطرنشان کرد: پروبیوتیک ارائه شده در این طرح اثرات ضد باکتری های پاتوژن دارد که به صورت پودر تهیه و در داخل جیره مرغ های گوشتی قرار داده می شود.

دکتر مجید زاده از نوآوری های موجود در این طرح خبر داد و گفت: در این طرح باکتری هایی که جدا می شود بومی دستگاه گوارش خود طیور می باشد و اثرات آنتی بیوتیکی دارد.

وی همچنین با اشاره به اثرات درمانی این آنتی بیوتیک، اظهار کرد: پروبیوتیک های موجود در بازار وارداتی است و این اولین ترکیب پروبیوتیکی است که به صورت بومی و از منشا دستگاه گوارش مرغ گوشتی تهیه شده است.

دکتر مجید زاده از عدم همکاری کارخانه های تولید آنتی بیوتیک با این محصول خبر داد و خاطرنشان کرد: کارخانه هایی که مخمر خاصی تولید می کنند با اشاره به مسئله آلودگی محیط و طیور حاضر به فعالیت بر روی این محصول جدید نیستند.

وی ادامه داد: طی مذاکراتی با جهاددانشگاهی مشهد قرار شده است که با استفاده از امکانات آزمایشگاهی، این مرکز تولید صنعتی این محصول را پیگیری کرده و مشکلات اولیه شناسایی و رفع شود.

دکتر مجید زاده این طرح را پایان کار ندانست و گفت: ما در ادامه به دنبال گونه های پروبیوتیکی ای هستیم که اثرات ضدباکتری ای داشته باشد و همچنین بتواند قابلیت دسترسی مواد مغذی در دستگاه گوارش را افزایش دهد.

وی همچنین ابراز امیدواری کرد که این پروبیوتیک در سایر پرندگان نیز کارایی داشته باشد و در پایان ورژن جدیدی از این محصول با معرفی یکسری باکتری ها با گونه های جدید تهیه شود.

لازم به ذکر است این طرح بخشی از رساله دکتر مجیدزاده با عنوان " بررسی امکان تولید گونه های پروبیوتکی نو ترکیب با قابلیت تجزیه فیتات گیاهی در جوجه های گوشتی" بوده است که با همکاری دانشگاه پزشکی مشهد و اعضای هیأت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شده است.

این طرح با شماره ثبت 84762 در تاریخ 21 دی ماه 1393 در دفتر اسناد و املاک کشور به عنوان اختراع به ثبت رسیده است.

لینک های مرتبط :

پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه فردوسی مشهد